EU-politiker: Danmark er for lille et land til ulve

Ulven skal ud af Danmark, lyder det uden omsvøb fra Venstres Europa-parlamentariker Asger Christensen

Asger Christensen2

Siden 2016 er ulvebestanden vokset med 30 procent i EU. Det betyder, at der i dag er over 19.000 ulve. Det er der ikke plads til i EU og slet ikke i Danmark, mener Venstres medlem af Europa-Parlamentet og parlamentets landbrugsudvalg, Asger Christensen.

”Ulven skal ud af Danmark”, sagde han ifølge Effektivt Landbrug under en debat i det europæiske parlament.

Anledningen var, at parlamentet i Bruxelles og Strasbourg har vedtaget en resolution, der opfordrer EU-Kommissionen til at ændre på den beskyttelse, som store rovdyr, bl.a. bjørne og ulve, nyder i EU-landene.

”Landmændene føler sig magtesløse over de gentagne angreb. Både dyr og mennesker lider under den lovgivning, der er nu. Hverken hegn eller penge løser problemet. Det er symbolpolitik af værste skuffe”, lød det fra talerstolen fra Asger Christensen.

Du kan se mere i Effektivt Landbrugs artikel HER.

Også Landbrugsavisen har nyt om udfordringen med ulve i det danske landbrugsland. Lyt mere til dén vinkel i podcasten HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top