Hør BL’s chefjurist og næstformand i radioprogram om boringsnære beskyttelsesområder

Nikolaj Schulz og Niels Hauge Mikkelsen spillede mandag morgen to af hovedrollerne, da "Den Uafhængige" satte fokus på sprøjteforbuddet

GF - Nikolaj Schulz 20222

Bruger kommunerne mafiametoder til at presse landmænd?

Sådan lød hovedspørgsmålet, da den kritiske taleradio “Den Uafhængige” mandag morgen stillede skarpt på de boringsnære beskyttelsesområder. Kommuner forsøger således p.t. at overbevise lokale landmænd om at indgå såkaldt frivillige aftaler vedrørende bl.a. sprøjteforbud ved vandboringer.

Blandt morgenfladens gæster var Bæredygtigt Landbrugs chefjurist Nikolaj Schulz samt foreningens næstformand Niels Hauge Mikkelsen, som eksempelvis måtte besvare pågående spørgsmål om, hvorvidt de bryder sig om at “drikke sprøjtemidler”… Alligevel fik såvel chefjurist som næstformand serveret flere gode pointer i forhold til den ellers ofte unuancerede debat om, hvorvidt den danske landmands moderne sprøjtemidler udgør nogen risiko for grund- og drikkevand.

Du kan høre programmet via linket HER og i øvrigt læse mere om Bæredygtigt Landbrugs holdning til emnet i indlægget herunder.

Lad bare kommunen ringe om BNBO – du skal ikke indgå nogen frivillig aftale!

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top