Hvor blev minkskandalen af i valgkampen?

Det skal være løgn, at dén sag er afsluttet, skriver ordfører med henvisning til befolkningens tillid til folkestyret

seier

Af Peter Seier Christensen (Nye Borgerlige), landbrugsordfører

Vi har intet hørt om minkskandalen i denne valgkamp. Det var ellers den, der udløste valget! Det er bizart. Der er ikke et bedre ord til at beskrive det.

Minkkommissionen kom som bekendt med en sønderlemmende kritik af både regeringen og statsministeren. Det eneste rigtige at gøre for Mette Frederiksen ville have været at gå af som statsminister og undskylde over for danskerne.

Det skete ikke – tværtimod. Hun fik en ”næse”, og det var det. Altså en bebrejdelse og et ’FY-skamme’ – ikke mere end det. Dermed var sagen afsluttet, kunne Socialdemokratiets ordfører proklamere. Det skal være løgn!

Mette Frederiksen må ikke gå fri

Hvis de røde genvinder flertallet, vil de holde hånden over hende endnu engang, og sagen vil blive forældet i løbet af valgperioden. Så går Mette Frederiksen fri. Der er fem års forældelsesfrist.

Vi i Nye Borgerlige fik lavet en advokatvurdering af rapporten, da der ikke var flertal for at gøre det i Folketinget. Konklusionen var klar. Der er grundlag for at rejse en rigsretssag mod Mette Frederiksen. Hvis blå blok får flertallet, vil der blive igangsat en advokatvurdering fra Folketingets side. Det er det eneste retfærdige.

Ingen forståelse for manglende konsekvenser

Jeg tror, at der er mange danskere, som undrer sig over, at man kan bryde loven og lukke et helt erhverv, uden at det får den mindste konsekvens. Magten – personificeret i Mette Frederiksen og de røde partiledere – ofrer den dyrebare tillid, vi som danskere har til vores demokrati og folkestyre.

Den politiske frikendelse af sig selv, som Mette Frederiksen har presset igennem overfor de røde partier, vil trække dybe grimme spor efter sig, og svække vores tillid til politikerne og hele det demokratiske fundament.

Der står alt for meget på spil

Det er hamrende alvorligt, det her. Derfor er det afgørende vigtigt, at vi ikke giver op og trækker på skuldrene. Der står alt for meget på spil.

Retfærdigheden skal ske fyldest, fordi det er tilliden til vores folkestyre, der står på spil.

(Indlægget har også været bragt som blog på Nye Borgerliges hjemmeside, dén version kan du se via linket HER. Skribenten har givet tilladelse til, at teksten gengives på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

Scroll to Top