Miljøminister i skudlinjen efter skatteyderbetalte flyrejser

Lea Wermelin har angiveligt brudt reglerne ved ikke at registrere formålet med ministerens mange flyture til Bornholm

lea-1

En minister må ikke få skatteborgerne til at betale for privat transport. Og det er netop, hvad der kan være sket, når det gælder ikke færre end 71 flyrejser til eller fra Bornholm for den fungerende miljøminister Lea Wermelin (S). Reglerne er ifølge eksperter blevet brudt, fordi formålet med ministerens mange flyture til Bornholm ikke er blevet registreret.

”Det er i strid med forvaltningsreglerne om dokumentation og journalisering, hvis ministeriet betaler for ministerens flyture uden at registrere, hvad formålet er”, siger Sten Bønsing, som er forvaltningsekspert og professor ved Aalborg Universitet, til B.T.

En sådan dokumentation skal således netop sikre, at en minister ikke får betalt private ture. Sagen bliver ikke mindre kontroversiel af, at Lea Wermelins hus i bornholmske Sandvig i praksis er et fritidshus, idet hun og hendes familie har den primære bolig på Nørrebro i København.

Du kan se mere i omtalen fra B.T. via linket HER.

Også en anden af landbrugets ministre, Lea Wermelins partifælle Rasmus Prehn, er i vælten som følge af udgifter tørret af på skatteborgerne. Det kan du læse mere om i den nylige artikel fra Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside herunder.

Balladen fortsætter: Nu er fødevareministeren igen blevet politianmeldt

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top