Påståede svindelsager falder til jorden

Kun én ud af Landbrugsstyrelsens 127 sager om såkaldt støttesvindel er endt i retten, afslører Avisen Danmark

dommerhammer

Svindlen med støttekroner blandt danske landmænd skulle være så omfattende – men er det tilsyneladende ikke alligevel.

I hvert fald afslører Avisen Danmark, at der i stort set ingen af sagerne har været stærke nok beviser til, at politiet vil føre en retssag mod landmændene. Det skriver mediet på baggrund af nye tal fra Landbrugsstyrelsen.

I alt er der tale om ikke færre end 127 sager, hvor 85 er færdigefterforskede. Hele 83 af sagerne er blevet droppet, og i mellemtiden er kun én landmand dømt. Politiet forventer at rejse tiltale i yderligere én sag.

Samtidig viser dokumenter fra Syd- og Sønderjyllands Politi, som Avisen Danmark er i besiddelse af, at anklagemyndigheden flere gange i processen har forsøgt at stoppe efterforskningen, fordi det ikke kunne bevises, at landmændene bevidst havde snydt.

Du kan læse mere i Avisen Danmarks omtale HER. Også Maskinbladet beskæftiger sig med sagen i artiklen HER, og det samme gør Landbrugsavisen i podcasten HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top