Rasmus Prehn meldes færdig som minister

Hans ihærdige indsats for at få den brede klimaaftale i hus overdøves af lyden af et tvivlsomt svunget ministerielt betalingskort, lyder analysen

Rasmus Prehn 2 - foto Steen Brogaard

Uanset hvilke partier der danner regering ovenpå de igangværende regeringsforhandlinger, må den fungerende fødevareminister følge det nye ministerholds præsentation foran Amalienborg hjemme fra tv-skærmen.

Det fremgår af dagbladet Politiken, der citerer centrale kilder for, at Rasmus Prehn ikke længere vil være en del af ministerholdet.

Det var da også med hiv og sving, at den nordjyske socialdemokrat bevarede sit folketingsmandat ved valget forleden. Han har været i strid modvind på det seneste, ikke mindst som følge af skandalen omkring det påståede misbrug af hans ministerielle kreditkort.

Også i dagbladet Børsen meldes fødevareministeren færdig i regeringssammenhæng. Han har ifølge politisk kommentator Helle Ib grund til at nære bekymring, ”ganske enkelt fordi de over 60 møder, han ihærdigt gennemførte som fødevareminister for at bane vej for en bred klimaaftale for landbruget, overdøves af lyden af et tvivlsomt svunget ministerielt betalingskort”, som det formuleres i hendes leder i avisen.

Hvis du abonnerer på medierne, kan du læse artiklen fra Politiken HER samt Børsens leder HER. Og ellers samler Effektivt Landbrug fint op på historien i dækningen HER.

Bæredygtigt Landbrug har flere gange kritiseret Rasmus Prehn for ufaglig landbrugspolitik. Du kan se et eksempel på BL’s kritik af fødevareministeren i indlægget herunder.

Udtagning – en tikkende bombe?

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “Rasmus Prehn meldes færdig som minister”

  1. Kurt Berg Nielsen

    Ja han har da ikke ligefrem gjort noget godt for hverken landbrug eller fiskeri tværtimod .Han arbejder vist på en anden agenda end den tilsigtede

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top