Venstre står fast på advokatvurdering i minksagen

Regeringsforhandlingerne har tilsyneladende ikke blødgjort det største oppositionsparti

11. april 2019. Miljøministerbesøg i Fussingø Skovdistrikt, hvor der blev fortalt om, at der er afsat 17 mio til rewilding på over 500 hektar af statens arealer.

Selv om Venstre stadig deltager aktivt i sonderingerne forud for dannelsen af en ny regering, står oppositionens største parti fast på kravet om en advokatvurdering i minksagen.

Det fremgår af diverse presseomtaler – hvor Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen er citeret for fortsat at ville forfølge det juridiske spor i skandalesagen om den ulovlige masseaflivning.

”Vi mener stadigvæk, at der er brug for at sætte et ordentligt og værdigt punktum efter denne her skandale. Og en advokatvurdering er sådan set en naturlig måde at gøre det på”, lyder det i eksempelvis dagbladet Børsen.

Meldingen kommer efter tre professorers nylige frifindelse af statsminister Mette Frederiksen (S), når det gælder en mulig rigsretssag. En vurdering, som ingen bad professorerne om, men som de selv tog initiativ til.

Du kan læse mere i teksten fra AgriWatch HER, mens du i Landbrugsavisens podcast HER kan høre om partiet Alternativets fortsatte tvivl om minksagen.

Endelig kan anbefales indlægget HER fra Politiken – hvor en ekspert er meget lidt imponeret over de tre professorers vurdering.

Bæredygtigt Landbrug har som bekendt sagsøgt staten i minksagen med henvisning til overtrædelse af menneskerettighederne. Dét søgsmål kan du blive klogere på via pressemeddelelsen herunder.

Bæredygtigt Landbrug sagsøger staten i minksagen

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top