Alternativet har besluttet sig: Minksagen skal vurderes af uvildige advokater

Vurderingen er vigtig for tilliden til demokratiet, hedder det forud for Folketingets afstemning på tirsdag

mink-3

Partiet har sagt både ja og nej flere gange, men nu skulle den endelige beslutning være truffet:

Alternativet bakker efter en måneds betænkningstid op om, at minksagen skal vurderes af uvildige advokater. Skandalen omkring den ulovlige masseaflivning af mink i Danmark kan således i sidste ende, hvis der er flertal for idéen i Folketinget, føre til en rigsretssag mod statsminister Mette Frederiksen (S).

”Vi er på den baggrund nået frem til, at vi fortsat ønsker en advokatvurdering, ligesom vi gjorde før folketingsvalget. En advokatvurdering er nemlig vigtig for tilliden til demokratiet og borgernes oplevelse af, at de politiske beslutninger er legitime”, skriver folketingsmedlemmerne Torsten Gejl og Christina Olumeko i et debatindlæg på Altinget.

Du kan se hele indlægget HER, og ellers beskæftiger Danmarks Radio sig også med nyheden i artiklen HER.

Folketinget skal på tirsdag tage stilling til forslaget om en advokatvurdering af minksagen. Det skyldes Nye Borgerliges beslutningsforslag. Dén vinkel kan du blive klogere på via Landbrugsavisens dækning HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top