Stort flertal af Venstre-folk er lodret uenige med deres formand i minksagen

To tredjedele af det største borgerlige partis vælgere ønsker en advokatvurdering af minksagen, viser meningsmåling

11. april 2019. Miljøministerbesøg i Fussingø Skovdistrikt, hvor der blev fortalt om, at der er afsat 17 mio til rewilding på over 500 hektar af statens arealer.

Hvis Jakob Ellemann-Jensen og Lars Løkke Rasmussen tror, at de har deres vælgere med sig i minksagen, kan de godt tro om igen. De to partilederes beslutning om at frede statsministeren i forbindelse med dannelsen af den nye SVM-regering og dermed begå løftebrud bliver ikke ligefrem taget positivt imod af de danskere, som ved det nylige folketingsvalg stemte på henholdsvis Venstre og Moderaterne.

En ny meningsmåling foretaget af Megafon for TV2 viser, at ikke færre end 65 procent af Venstres vælgere er enten ”helt uenige” eller ”overvejende uenige” i den beslutning, formanden har truffet om at droppe advokatvurderingen af minksagen. Kun 19 procent af Venstres vælgere er enige. Hos Moderaterne er 36 procent enige i de to partilederes beslutning, mens 47 procent er uenige.

At kun fem procent af landets socialdemokrater er uenige i beslutningen, kommer næppe bag på ret mange. En advokatvurdering kunne således potentielt have resulteret i en rigsretssag mod statsminister Mette Frederiksen (S).

Du kan læse mere om meningsmålingen i TV2’s artikel HER. Som det fremgår af Landbrugsavisens omtale HER, har Venstre også fået tæsk i en meningsmåling, der går på partiernes vælgertilslutning i øvrigt.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top