”Den mest usympatiske studehandel i mands minde!”

Borgerlige partiers pludselige fredning af statsministeren er en hån mod demokratiet og specielt minkavlerne, lyder kritikken

mink-1

De sociale medier er fyldt med mishagsytringer rettet mod Venstre og Moderaterne, efter at de to store borgerlige partier i weekenden opgav kravet om en advokatvurdering af minksagen. En beslutning der betyder, at der ikke længere er et flertal i Folketinget for en sådan undersøgelse, der ellers i sidste ende kunne have sendt statsminister Mette Frederiksen (S) for en rigsret ovenpå skandalen omkring den ulovlige beslutning om at aflive samtlige mink i Danmark.

Og det er ikke kun på facebook og lignende, at vreden er mærkbar. På den systemkritiske og borgerligt sindede hjemmeside Indblik kaldes de to partiers afgørelse for ”den mest usympatiske studehandel i mands minde”.

Her lyder det i en kommentar, at Mette Frederiksen naturligt nok har villet sælge dele af sin politik for at slippe af krogen, men at det er skuffende, at især Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen – som man havde håbet var en retsindig person – går med på dén galej.

”Det er en hån mod det danske demokrati og specielt minkavlerne, at den type politiske aftaler finder sted”, hedder det.

Du kan se hele kommentaren fra Indbliks hjemmeside via linket herunder. Også en anden borgerlig/liberal hjemmeside problematiserer de aktuelle udmeldinger fra Venstre og Moderaterne om minksagen: På Kontrast skriver debattøren Claes Theilgaard således, at en forfatningsdomstol må nedsættes, så politikerne ikke længere er i stand til at frikende sig selv for anklager om lovbrud – se dét indlæg via linket HER. Der kan også henvises til Effektivt Landbrugs chefredaktør Jacob Lund-Larsens leder om sagen HER. Derudover kan du HER læse en fin gennemgang fra Danmarks Radio om Venstres slingrekurs i minksagen, mens Effektivt Landbrug bringer seneste nyt om minkskandalen i en kritisk artikel om Fødevarestyrelsen HER.

Den mest usympatiske studehandel i mands minde…

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top