Ellemann: Løftebrud kan resultere i lempelig CO2-afgift

Venstres partiformand garanterer overfor partiets medlemmer, at han stadig kæmper landbrugets sag på afgiftsområdet

tina-mark-og-penge

Jakob Ellemann-Jensen er kommet i skudlinjen hos både venner og fjender efter sin kovending i minksagen. Her har han meldt ud, at han og det liberale parti ikke længere støtter en advokatvurdering af minksagen. Men skal man tro Venstres partiformand, kan studehandlen – og løftebruddet, som han selv kalder det – blive til en samlet set god handel for dansk landbrug.

Ifølge B.T. skulle han nemlig have sagt følgende på et møde mandag aften med partiets hovedbestyrelsesmedlemmer:

”Hvis vi kan få noget på arbejdsudbud, hvis vi kan få noget på CO2-afgift, hvis vi kan få noget på skattelettelser, hvis vi kan få noget på reform af velfærdssamfundet, hvis vi kan få noget på at nytænke uddannelserne, hvis vi kan få noget på forsvarsudgifterne, så synes jeg ikke, at jeg varetager Venstres medlemmers interesser ordentligt, hvis jeg siger, det kan være lige meget, for jeg har mine principper. Det er min vurdering, men det skal vi vurdere i fællesskab”.

Samtidig forhandler parterne bag regeringsforhandlingerne også om ”omfattende skattelettelser” ifølge Ellemann. Til gengæld er han ”bekymret” for CO2-afgifter, og siger, at han fortsat kæmper landbrugets sag på området.

Du kan se mere i B.T.’s omtale HER, mens også Effektivt Landbrug beskriver den nyeste udvikling i sagen HER.

At Venstre mister landmandsmedlemmer som følge af kovendingen, kan du forvisse dig om via Maskinbladets artikel HER samt teksten fra Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside herunder.

Kendt BL-medlem melder sig ud af Venstre i protest

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top