Godsejer langer ud efter politikere for uvidenhed, overfladiskhed og ligegyldighed

BL-medlem Claus Neergaard efterlyste faglighed hos lovgiverne, da Landøkonomisk Selskab holdt sin generalforsamling

christiansborg-i-fuld-figur1000

Emner som frivillige BNBO-aftaler, udskældte vandplaner og besynderlige regler omkring efterafgrøder var til debat, da Landøkonomisk Selskab forleden holdt generalforsamling på Rønnede Kro i det sydsjællandske. Det fremgår af en artikel i Effektivt Landbrug.

Her langede formanden, godsejer Claus Neergaard, ud efter politikere, som ikke sætter sig ind i tingene. Han – der også er et kendt ansigt i Bæredygtigt Landbrugs medlemsskare – konstaterede således, at der mangler faglighed i landbrugs- og miljøpolitikken herhjemme. Hvilket blev dokumenteret med en række tal og fakta, som politikerne angiveligt har svært ved at forholde sig til.

”Efter et samråd i september 2021 om efterafgrøder, der viste en uvidenhed, en overfladiskhed og en ligegyldighed hos de besluttende politikere, skrev vi et åbent brev”, fortalte Claus Neergaard bl.a. i sin beretning.

Han beklager den triste og farlige udvikling, hvor landmænd på ellers sunde bedrifter giver op og sælger ejendommen.

På generalforsamlingen var der genvalg til formanden, og det gjaldt i øvrigt også et andet bestyrelsesmedlem i Landøkonomisk Selskab kendt fra Bæredygtigt Landbrug, nemlig den lollandske godsejer Helge Danneskiold-Samsøe.

Der er mere om Landøkonomisk Selskabs generalforsamling i Effektivt Landbrugs dækning HER.

Claus Neergaard har tidligere skrevet om forskellige temaer på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside. Du kan eksempelvis se et indlæg om efterafgrøder herunder.

Er efterafgrødeforsøgene praksisnære?

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top