Vognmands eneste beskæftigelse var at køre med minkfoder – alligevel får han afslag på erstatning

Sagen vedrørende afviste ansøgninger om nedlukningserstatning ovenpå minkskandalen virker efterhånden mere og mere grotesk

penge1000x400

”Følgevirksomheder får afslag på erstatning”, lød det forleden i en overskrift på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside. Og dén sag virker efterhånden mere og mere latterlig, hvis ikke det var, fordi den er så alvorlig.

Det kan man ikke mindst konkludere ovenpå en omtale i Landbrugsavisen – der beretter, at Frits Clausen Nielsen i ikke færre end 15 år kørte som selvstændig vognmand med minkfoder for Sydvestjysk Pelsdyrfoder – men alligevel har fået afslag på nedlukningserstatning, selv om mandens eneste beskæftigelse overhovedet var at køre rundt med minkfoderet.

Begrundelse:

En transportvirksomhed kan ”som udgangspunkt omstilles til anden virksomhed, f.eks. transport af andet gods end minkfoder”, som det hedder i afgørelsen.

Frits Clausen Nielsen havde ellers åndet lettet op, da han hørte om den brede politiske aftale indgået om fuld og hel erstatning til ikke bare minkavlerne men også følgeerhvervet. Fra den ene dag til den anden var hans levebrød blevet revet væk, men nu var der lys forude, troede han.

”Jeg tog måske lidt let på det dengang og tænkte, at det ikke ville blive et problem”, siger vognmanden.

Hvis du abonnerer på Landbrugsavisen, kan du læse hele artiklen via linket HER.

Den omtalte tekst fra Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside kan du se herunder.

Følgevirksomheder får afslag på erstatning

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top