Kendt BL-økolog fylder 60 år

Nordjyden Klaus Aage Bengtson fylder rundt i dag, fredag, og interesserer sig rent faktisk også for meget andet end landbrug

Klaus Aage Bengtson hos BL

Klaus Aage Bengtson, Holtetvej 91 ved Hals, fylder 60 år i dag, fredag den 23. december.

Han er kendt af de fleste i og omkring dansk landbrug. Ikke mindst fordi den økologiske landmand aldrig har været bange for at stille spørgsmålstegn ved økologisk landbrugs velsignelser, for eksempel i relation til klimabelastningen. Men nordjyden – der har været med i Bæredygtigt Landbrug lige fra begyndelsen og også har siddet i foreningens bestyrelse de seneste par år – interesserer sig faktisk for meget andet end landbrug.

Klaus Aage Bengtson er således meget historisk interesseret, ikke mindst når det gælder lokalhistorien i og omkring den egn, hvor han er født, opvokset og stadig bor og arbejder. Landmanden har eksempelvis været med i den lokale museumsbestyrelse. Han deltager også aktivt i arbejdet i den lokale Lions-gruppe i Hals. Og så er fredagens fødselar et vaskeægte familiemenneske – som ægtemand til Anne-Marie Bengtson og far til Karl Johan, Karen Kirstine, Svend Olav og Anne Mette.

Den nordjyske økolog er fjerde generation i fødehjemmet Nordkær, der hører ind under Elsnab Landbrug I/S – et selskab der i dag drives sammen med sønnen Svend Olav.

I det nye år er det planen at gå gradvist over til konventionel planteavl for Klaus Aage Bengtson, som driver i omegnen af 800 hektar, og som i øvrigt også har været foregangsmand for bl.a. minivådområder.

Den runde fødselsdag bliver først fejret til sommer med et telt i haven.

Herunder kan du se et af de læserbreve fra Klaus Aage Bengtson, der gennem tiden har bragt sindene i kog.

Uansvarligt at kræve mere økologi

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top