Ny minister lover samarbejde med landbrugets organisationer

Vi er her ikke for at genere nogen, lyder et af budskaberne fra den nye fødevareminister Jacob Jensen

markfoto-3

Den nyudnævnte minister for fødevarer, landbrug og fiskeri – Jacob Jensen (V) – lover tæt kontakt med landbruget og landmændene, når han i den kommende valgperiode skal svinge taktstokken i ministeriet.

”Jeg vil komme til at være i tæt dialog med landmændene og landbrugets organisationer osv. Og både organisationerne og landmændene skal selvfølgelig gøre opmærksom på de ting, som de oplever i deres hverdag. Det er jo derfor, vi er her. Vi er her ikke for at genere nogen. Vi er her for at drive landet på en god og positiv måde”, siger han i et interview med Effektivt Landbrug.

”Helt overordnet vil jeg gerne – den dag jeg ikke længere er i den her position – blive bedømt på, om det er blevet lettere at være landmand og lettere at være fisker. Forstået på den måde, at der er selvfølgelig de krav og de regler, der ligger rundt om et erhverv. Men der er også en masse bekendtgørelser, en masse detaljerede regler og andet, som jeg ved kan spænde ben for, hvordan man kan udøve det gode landmandskab”, siger ministeren, som selv er sjællandsk gårdejer og hidtil har været miljøordfører for Venstre.

Jacob Jensen understreger endnu engang, at der ikke kommer noget udspil fra SVM-regeringen til en konkret CO2-afgift, inden den nedsatte ekspertgruppe er kommet med sit forslag til mulige modeller.

Hvis du abonnerer på avisen, kan du læse hele Effektivt Landbrugs interview med den nye fødevareminister HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top