Lav tillid til embedsmændene

Hvor længe skal danskerne se centrale pligter overtrådt, spørger professor i Altinget med minkskandalen som det åbenlyse skrækeksempel

christiansborg-i-fuld-figur1000

”Formentlig det mest eksponerede tilfælde af kritisabel embedsmandsadfærd i danmarkshistorien!”

Sådan karakteriserer Peter Munk Christiansen – professor og leder af instituttet for statskundskab ved Aarhus Universitet – minkskandalen, hvor ”et betydeligt antal navngivne embedsmænd og -kvinder havde svigtet i forbindelse med beslutningen i november 2020 om at slå alle danske mink ned”.

Professoren har skrevet et indlæg på Altinget, hvor han konkluderer, at tilliden til embedsfolk er lavere end til alle andre offentligt ansatte. I den ombæring er det ifølge Peter Munk Christiansen essentielt at spørge, hvor længe danskerne skal se centrale pligter overtrådt. Endda af de selvsamme chefer, som skulle være systemets og den administrative dyds vogtere.

Hvis du abonnerer på Altinget, kan du læse hele professorens indlæg via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top