Vismand om CO2-afgift: Det er meningen, at landmænd skal gå konkurs

Konkurser er nødvendige for landbrugets grønne omstilling, lyder det nu fra den miljøøkonomiske vismand Lars Gårn Hansen

Mark med traktor

De fleste landmænd vil formentlig få kaffen galt i halsen, når de læser, hvad den miljøøkonomiske vismand og professor ved Københavns Universitet, Lars Gårn Hansen, netop har udtalt om en CO2-afgift på landbrugsproduktion.

Professoren har selv foreslået en afgift på 1100 kr. per ton og understreger nu, at konkurser i landbruget som en konsekvens af en sådan afgift slet ikke er noget modargument mod afgiften – men at det netop er meningen, at afgiften skal resultere i konkurser. Konkurserne giver nemlig plads til, at nye innovative virksomheder kan opstå:

”Det, at virksomheder går ned, og andre opstår, er en vigtig del af omstillingen på lang sigt”, siger Lars Gårn Hansen ifølge AgriWatch.

Hvis du abonnerer på AgriWatch, kan du læse mere om den bemærkelsesværdige udmelding i omtalen HER.

Hvad Bæredygtigt Landbrug synes om en CO2-afgift på landbrugets biologiske processer, fremgår ret klart af efterhånden utallige indlæg. Et af dem kan du læse via linket herunder.

CO2-afgift vil ødelægge min og mange andre landbrugsbedrifter

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

3 kommentarer til “Vismand om CO2-afgift: Det er meningen, at landmænd skal gå konkurs”

  1. Henrik Fleischer

    Flintesmedene og typograferne måtte også igennem den proces. Udvikl noget nyt eller luk. Sådan er det for alle os andre i verden, hvorfor skulle landbruget undtages?

    1. Typograferne blev udkonkurreret af ny teknologi. Her smider politikerne landbruget under ploven, og håber på at der kommer en ny teknologi som kan overleve med de nye regler.

  2. Hej alle sammen ploven skal få traktoren og traktoren skal ud og køre med ploven det skal ske i foråret ploven står bare og roste op og rådner væk man skal pløje jorden for at lægge jorden om jeg har ikke set en plov i længe så jeg vil gerne se klovn bliver kørt ud af garagen og jorden her op på Hedegaard jeg trænger til at se en flot flot mål er at den traktor du bare køre og boller jeg elsker lyden

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top