Professor advarer mod CO2-afgift på dansk landbrug

Jørgen E. Olesen forudser, at især mælkeproduktionen blot flytter til andre lande og dermed forværrer det globale klima

Photo by Markus Winkler

Den CO2-afgift på landbrugsproduktion, som Klimarådet lægger op til, risikerer at skade klimaet.

Sådan lyder advarslen fra professor Jørgen E. Olesen.

Professoren på Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet er kendt for at være landets førende ekspert og forsker indenfor samspillet mellem klima og landbrug.

Afgiften vil skubbe især mælkeproduktionen til andre og mindre klimavenlige lande, lyder det fra Jørgen E. Olesen.

Hvis du abonnerer på medierne, kan du læse mere i Jyllands-Postens artikel HER, ligesom AgriWatch og Maskinbladet behandler emnet i teksterne HER og HER. Også Landbrugsavisens podcast beskæftiger sig med temaet i vinklen HER.

Hvad Bæredygtigt Landbrug synes om en CO2-afgift på landbruget, fremgår efterhånden ret klart af adskillige læserbreve og pressemeddelelser fra foreningen. Eksempelvis har BL-formand Peter Kiær skrevet nedenstående indlæg.

CO2-afgift vil ødelægge min og mange andre landbrugsbedrifter

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “Professor advarer mod CO2-afgift på dansk landbrug”

  1. professor Jørgen E. Olesen har godt fat i hvad omlægning til klimavenlig landbrugsproduktion går ud på. Intet af de han siger handler om at sagsøge staten eller kommunerne. Her følger noget af det han siger om fremtidens fødevareproduktion. Link nederst.
    “Omlægningerne i vores fødevareproduktion er fuldstændig afgørende for kloden og for menneskeheden. Det er kraftstejleme vigtigt. Jeg tror ikke, det er gået op for politikerne og befolkningen, at vi har så kort tid.”
    https://fuau.dk/artikelserie-mig-og-min-forskning/joergen-eivind-olesen-fremtidens-foedevarer-vi-har-kun-kort-tid-til-at-opfinde-ny-klimavenlig-mad/

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top