Enhedslisten vil nationalisere landbrug

En statslig jordfond skal bl.a. være en garant for et større økologisk areal, lyder det fra den yderste venstrefløj på Christiansborg

christiansborg-i-fuld-figur1000

De kommunistiske regimer i det gamle Østeuropa havde ikke ligefrem succes med at nationalisere privat ejendom, herunder landbrug. Det afholder imidlertid ikke nutidens kommunister i Folketinget fra at ville kaste Danmark ud i lignende eksperimenter.

Enhedslisten – der som bekendt er dannet af bl.a. Danmarks Kommunistiske Parti – har således netop fremsat et beslutningsforslag i Folketinget, der handler om at oprette en statslig jordfond. Partiets samlede folketingsgruppe foreslår at lade staten opkøbe landbrugsejendomme og landbrugsjord, så man på den måde kan (som det hedder) styrke Danmarks indsats indenfor både klima og biodiversitet samt med at øge det økologiske areal.

Du kan læse mere i Landbrugsavisens artikel HER, ligesom venstrefløjspartiets konkrete beslutningsforslag fremgår af hjemmesiden HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top