Europa-politiker: Frygten for ulve er ikke irrationel

Ikke mindst landmænd skal beskyttes, skriver medlem af Europa-Parlamentet Asger Christensen i et svar til ulvefortaler

Asger Christensen2

”Vi bliver nødt til at tage folks bekymringer alvorligt!”

Sådan lyder en opsang fra Asger Christensen – medlem af Europa-Parlamentet for Venstre – i et indlæg på Altinget. Han reagerer på et læserbrev fra ulvefortaler Alexander Holm, som usandfærdigt har påstået, at der ikke har været angreb på mennesker i 50 år.

”Der skal faktisk to hænder til at tælle antallet af ulveangreb i Europa hen over de seneste fem år. To af eksemplerne er fra Polen i 2018. To små børn på kun otte og ti år blev bidt af en ulv. 14 dage forinden havde en glubsk ulv også sat tænderne i en voksen mand. Og det er absolut ikke de eneste tilfælde af aggressiv ulveadfærd. I Iran har børn i alderen tre til seks år mistet livet som følge af ulveangreb”, skriver Asger Christensen.

”Derfor studser jeg lidt over, at Alexander Holm kalder det irrationel frygt, når jeg ikke vil lade mine børnebørn gå alene i ulveland. Der er nemlig mange borgere i de områder, hvor ulven færdes tættere og tættere på byerne, der ligesom jeg er bekymret over, at ulvene har frit råderum. Jeg mener, at lovgivningen rammer helt skævt. Landmændene kan heller ikke blive ved med at se til, mens ulven går på rov i husdyrsbuffeten”, tilføjer han.

Hvis du abonnerer på Altinget, kan du læse hele indlægget fra Asger Christensen – og dermed om hans indsats på området – via linket HER.

I øvrigt beretter Landbrugsavisen samtidig, at antallet af ulveangreb er næsten femdoblet i fem jyske kommuner – læs dén artikel HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top