Ingeniøren erkender: Vandgennemstrømning er en god idé!

Et af alternativerne til regnvandsbassiner er at forøge vandløbssystemernes kapacitet, skriver mediet

Fra Aarhus

Vandgennemstrømning er et plusord for alle i og omkring landbruget – og nu synes også det ellers så landbrugskritiske medie Ingeniøren, at det er en god idé at forøge vandløbssystemernes kapacitet. Det fremgår af udgivelsens nichemedie WaterTech.

”Forøgelse af åers vandgennemstrømning kan spare forsinkelsesbassiner”, hedder overskriften på en af mediets artikler. Hvor det fremgår, at forsyningsselskaber landet over med lys og lygte leder efter alternativer til regnvandsbassiner, og at en af mulighederne er at forøge vandløbssystemernes kapacitet ved at bygge diger, nye broer og lignende. Hvilket man bl.a. er i gang med i Fredensborg Kommune.

”Projekterne skal gennemføres for at sikre, at der kan udledes regnvand fra fremtidige separerings- og klimatilpasningsprojekter i hverdagssituationer, uden at der sker oversvømmelser og dermed skader på bygninger, veje m.m.”, lyder det i omtalen.

Hvis du abonnerer på WaterTech, kan du læse mere i artiklen HER.

Hvad Bæredygtigt Landbrug synes om vandgennemstrømning, fremgår bl.a. af faglig rådgiver Poul Vejby-Sørensens indlæg herunder.

Vandløbsmyndighederne har “overstrømmende succes”

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top