”Mette Frederiksen har pacificeret Venstre og Moderaterne!”

Konservativ profil raser over de annullerede advarsler i minksagen, hvor den ene synder tydeligvis beskytter den anden

mette-1

Som de fleste formentlig har erfaret, er advarslen til Statsministeriets departementschef Barbara Bertelsen trukket tilbage af statsminister Mette Frederiksen – og det samme er sket med en irettesættelse til Justitsministeriets departementschef. Begge disciplinære sanktioner har relation til minkskandalen – og dermed bliver det ifølge Det Konservative Folkepartis folketingsmedlem Rasmus Jarlov umuligt at sanktionere embedsmændene i sagen.

”Det er et problem, at der kan begås ulovlige handlinger, som har konsekvenser for tusindvis af mennesker, og som koster skatteborgerne milliarder af kroner, uden at det så meget som udløser en advarsel til nogle af de mennesker, som var ansvarlige for det. Den ene beskytter den anden. Og ansvaret bliver flyttet rundt. Og lige pludselig ender det med, at ingen har ansvar for, at man har begået så eklatante fejl, som der er blevet begået i minksagen”, siger han ifølge AgriWatch.

”Det er jo smart af Mette Frederiksen, at hun har pacificeret Venstre og Moderaterne, som ellers før valget lovede danskerne, at de ville følge sagen til ende. Men det gør de jo så ikke nu, når de har fået ministerposter”, tilføjer Rasmus Jarlov.

Hvis du abonnerer på AgriWatch, kan du læse mere i artiklen HER.

Med tilbagetrækningen af den nævnte advarsel og irettesættelse ser der kun ud til at være én eneste mulighed tilbage, når det gælder om at sætte et retligt punktum i minksagen: Bæredygtigt Landbrugs sagsanlæg mod staten – dén stævning kan du læse mere om i pressemeddelelsen HER.

Nu forlyder det i øvrigt, at også andre embedsmænds roller i forbindelse med minksagen skal granskes igen ovenpå nye oplysninger. Der er yderligere om den seneste udvikling i sagen i Landbrugsavisens omtaler HER og HER samt mere om skandalen i hjemmesideartiklen herunder.

Advarsel og irettesættelse til departementschefer i minksagen trækkes tilbage

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top