Stor interesse for Bæredygtigt Landbrugs ESG-skabelon

CO2-optaget bliver også regnet med i foreningens måde at opgøre bedriftens klimaregnskab på

halmhøst-3

Næsten 100 medlemmer af Bæredygtigt Landbrug har bestilt foreningens nye ESG-rapportværktøj, efter at det blev præsenteret ved foreningens generalforsamling på Bygholm Landbrugsskole i onsdags. Det skriver Effektivt Landbrug.

”Det er meget overvældende for os. At det er så interessant for vores medlemmer, viser bare, at vi virkelig har ramt skiven, og at det er noget, som fylder i landbruget i øjeblikket”, lyder det fra Bæredygtigt Landbrugs formand Peter Kiær.

Bæredygtigheds-rapporteringen er inden længe et krav til samtlige virksomheder, også landbrug. I Bæredygtigt Landbrugs model regnes der både med plusser og minusser i klimaregnskabet, idet også CO2-optaget i eksempelvis afgrøderne tæller med.

”Hvis det kan fagligt underbygges, skal vi på ingen måde acceptere, at der er nogle gamle regneregler fra FN, som betyder, at CO2-optaget fra landbruget ikke regnes med”, forklarer Peter Kiær.

Hvis du abonnerer på mediet, kan du se hele artiklen fra Effektivt Landbrug via linket HER – og det er desuden muligt at læse mere om Bæredygtigt Landbrugs ESG-skabelon i artiklen fra Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside herunder.

Nye krav – nye værktøjer – et landmands-ESG

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top