Verdens kødforbrug stiger

Både indkomsterne og befolkningstallet er opadgående og vil påvirke det globale forbrug samt produktion af kød

gris2-1000px

Veganerbølgen fylder meget i debatten – men knap så meget i de faktiske tal.

Nu beretter også Fødevaremagasinet, at verdens kødforbrug forventes at stige med cirka 1,3 procent om året i det næste årti. Det opadgående forbrug skyldes både øgede indkomster og et stigende befolkningstal på kloden.

Det er Henning Otte Hansen, seniorrådgiver ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi ved Københavns Universitet, som i den nyeste udgave af magasinet skriver om det tiltagende kødforbrug, der naturligt nok også medfører stigende kødproduktion. Han fortæller, at kødforbruget i Europa forventes at være næsten konstant i de næste mange år, mens især Asien og til dels Sydamerika vil have en stor forbrugsvækst.

Og – hvilket er en nok så væsentlig pointe:

Både organisationen for internationalt økonomisk samarbejde, OECD, samt FN’s fødevareorganisation FAO understreger ifølge Henning Otte Hansen samtidig, at klimabelastningen ved kødproduktion er relativt lille her i den rige del af verden.

Fødevaremagasinet er udgivet af FødevareDanmark, der har domicil i Odense og er paraplyorganisation for Danske Slagtermestre, Danmarks Fiskehandlere, Ostehandlerne i Danmark, KonditorBager samt foreningen SMV Fødevarer. Formålet med FødevareDanmark er at skabe et fælles talerør for små og mellemstore virksomheder og butikker indenfor fødevareområdet og at arbejde for, at det skal være enkelt og attraktivt at drive ansvarlig fødevarevirksomhed i hele Danmark.

Du kan se hele indlægget fra Henning Otte Hansen i Fødevaremagasinet via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top