Forskere: Husdyr er uundværlige i det biologiske kredsløb

Animalske produkter er desuden en vigtig forudsætning for menneskers ernæring og sundhed, lød det også på internationalt topmøde

Cows on green Grassland, typical Bavarian Church in Background

En række af verdens mest anerkendte og uafhængige forskere fra universiteter og forskningsinstitutter er ikke i tvivl:

Kød og husdyr bidrager til menneskers sundhed og velvære, er med til at opretholde økologiske balancer og sikrer menneskers levebrød i både social og økonomisk forstand.

Effektivt Landbrug beskriver, hvordan forskerne på et topmøde øste ud af deres viden om husdyrs og animalske produkters betydning for bl.a. klima, miljø og menneskers ernæring. Og hvordan de næsten 1.000 forskere samtidig konkluderede, at diskussionerne om emnet ofte er præget af følelser og overbevisninger fremfor videnskabelige fakta.

”Den bedst tilgængelige videnskabelige information om husdyrbrug og kødforbrugets indvirkning på individets og befolkningens sundhed, miljøet og levebrød skal være tilgængelige for politiske beslutningstagere”, lød det.

Hvis du abonnerer på Effektivt Landbrug, kan du læse mere i avisens artikel HER, mens emnet også beskrives af mediets lederskribent HER. Samme avis har ligeledes et par andre interessante vinkler på kødets positive betydning for menneskets næring, læs de artikler HER og HER.

Bæredygtigt Landbrug har adskillige gange forsvaret den danske landbrugs- og ikke mindst kødproduktion. Læs bl.a. den faglige konsulent Jens Lund Pedersens læserbrev herunder.

Gå efter de store klimaudfordringer

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top