Knud Jeppesen om spildevandsforurening: Dobbeltmoral af værste skuffe!

Bæredygtigt Landbrugs æresmedlem er nu også hovedkilden til Næstved-afsløringer i avisen Sjællandske

gen-knud

Spildevand vælter – også i Næstved Kommune – ud i søer og vandløb uden tilladelse. Det ved læserne af avisen Sjællandske nu, efter at mediet i påskedagene afslørede problemet.

Det er Bæredygtigt Landbrugs æresmedlem, Jelling-landmanden Knud Jeppesen, som via en aktindsigt i kommunens spildevandsoverløb er hovedkilden til forsidehistorien. Dermed følger Næstved i kølvandet på en hel del andre kommunale spildevandsskandaler, som Bæredygtigt Landbrug og dets aktive æresmedlem de seneste par år har haft succes med at få mediernes spotlight på.

”Næstved Kommune har befalet, at 2.000 husejere ude på landet skal have en ny renseløsning, der nemt kommer til at koste dem en halv årsløn. Og samtidig lukkes der tonsvis af urenset spildevand ud i vandmiljøet uden tilladelse. Det er dobbeltmoral af værste skuffe”, udtaler Knud Jeppesen i avisen.

”Min aktindsigt viser, at der i 2020 blev udledt over 800.000 tons urenset spildevand direkte ud i vandmiljøet i Næstved Kommune”, fortæller landmanden og miljøforkæmperen også.

Hvis du abonnerer på Sjællandske, kan du læse artiklen om emnet bag linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top