Hvad med landmandens økonomiske og sociale levedygtighed?

Bæredygtighed er mange ting, fastslår landbrugets største interesseorganisation i EU

eu-flag

En ny dyrevelfærdslov skulle være på vej i europæisk regi, hvilket kan medføre et opgør med både fastspændte kreaturer, lange transporter og dyr i bur.

Udspillet var egentlig programsat til efteråret i år, men ifølge Maskinbladet vil Europas ”magtfulde landbrugslobby” sænke farten på den nye lov. Det sker for at sikre mere tid og støtte i overgangen til de nye EU-regler.

”Landmændenes økonomiske og sociale levedygtighed skal altid respekteres og prioriteres i sammenhæng med andre politikker såsom handel, fælles landbrugspolitik og bæredygtighed”, siger således en talsperson for COPA-COGECA, der er landbrugets største EU-interesseorganisation.

Du kan se mere i Maskinbladets omtale HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top