Modigt modspil til Naturmødets røde landbrugs-fjender

Blå politikere havde tydeligvis bevæget sig ind i løvens hule, da de torsdag aften tog landbrugets parti ved det naturpolitiske topmøde

natur-2

“Jeg glæder mig til at høre, om Mai overhovedet kan sige én eneste sætning her i aften uden at stikke en kniv i landbruget!”

Sådan lød det torsdag aften fra Dansk Folkepartis folketingsmedlem Nick Zimmermann om Enhedslistens Mai Villadsen, da de to politikere – sammen med syv andre af slagsen – debatterede ved det såkaldte naturpolitiske topmøde på Naturmødet i Hirtshals.

Og nej, det havde Mai Villadsen i øvrigt meget svært ved: At undgå at lange ud efter landbruget og landmændene, når hun tog ordet.

Men så er det jo godt, at Nick Zimmermann og andre borgerlige politikere havde mod til at tale venstrefløjen og det store flertal af publikummet imod i Thunderdome-teltet for foden af den legendariske trappe ned mod havnen i den nordjyske kystby. Opildnet af en alt andet end neutral ordstyrer, den tidligere tv-vært Tina Götzsche, skiftevis grinede og buhede de adskillige hundrede fremmødte af de blå politikere, hver gang de tillod sig at udfordre de “rigtige” holdninger. Mishagsytringerne forhindrede dog ikke panelets borgerlige fløj i at lovprise landets fødevareproduktion.

“Det nytter intet at reducere i svineproduktionen for at hjælpe klimaet. De grise skal så bare produceres i andre lande, efterspørgslen vil jo stadig være der”, lød det eksempelvis fra førnævnte Nick Zimmermann.

“Man skal naturligvis kompenseres én til én, hvis erhverv nedlægges. I øvrigt er landbrug og natur/miljø i mine øjne slet ikke modsatrettede interesser”, supplerede Pernille Vermund (Nye Borgerlige).

“Vi har altså også udfordringer med spildevand. Det er ikke bare kvælstof men ligeledes fosfor, der skal fokus på”, forklarede Per Larsen (K) om iltsvinds-problematikken.

“Vi kan ikke bare stå her og bashe på landbruget”, mente Martin Lidegaard (R).

Venstrefløjens repræsentanter ynder imidlertid stadig – især på Naturmødet, hvor de får massive klapsalver for det – at bashe landbruget.

Enhedslistens Mai Villadsen havde altså kun skidt at sige om landets fødevareproducenter torsdag aften. Alternativets Torsten Gejl udtalte ordet “erhvervsinteresser”, som var det ordforrådets allerværste skældsord. Og SF’s Pia Olsen Dyhr frygter for en kommende biodiversitetslov, fordi “landbruget nærmest sidder på skødet af Venstre i forhandlingslokalet”.

SF’s partileder var endog så (ufrivilligt) venlig at komplimentere en vis landbrugsorganisations effektive lobbyisme, da hun tilføjede:

“Og Moderaternes politik er jo nærmest en kopi af Bæredygtigt Landbrugs program!”

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk (tekst og foto)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top