Opbakning til vognmændene

Ligesom med den bebudede CO2-afgift på landbrugsproduktionen rammer kilometerafgiften helt skævt, skriver BL-bestyrelsesmedlem

gen-klaus-aage

Af Klaus Aage Bengtson, bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug, Holtetvej 91, 9370 Hals

Intet menneske med respekt for sig selv og sine omgivelser kan være modstander af en grøn omstilling, der forbedrer klodens klima.

Nye skatter, der både forværrer klimaet og skader erhvervslivet, kan til gengæld være svært at se fornuften i.

Derfor har de vognmænd, som i denne tid protesterer mod den kommende kilometerafgift, vores fulde opbakning i landbruget. Man straffer dem, der holder samfundet i gang og fragter bl.a. fødevarer rundt. Ligesom med den bebudede CO2-afgift på landbruget rammer også denne ekstra skat produktionen af mad med det resultat, at udlandet overtager såvel arbejdspladser som udledning. Omkostningen må i sidste ende lægges på produktet i køledisken og rammer dermed forbrugeren.

Ønskes der et mindre dieselforbrug – og dén ambition er helt reel – så læg afgiften på diesel i stedet for at piske det arbejdsomme Danmark med en kilometerafgift. Og husk i øvrigt, at også når det gælder en fremtid fri for fossile brændsler, er landbruget løsningen fremfor problemet – vi kan nemlig lave brændstoffer af både halm og gylle.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev både i diverse dagblade samt i landbrugspressen. Du kan eksempelvis læse Vejle Amts Folkeblads og Nordjyskes netudgaver HER og HER plus versionen på www.randersidag.dk HER, ligesom Effektivt Landbrug bringer teksten på avisens hjemmeside HER).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top