Yderligere hård kritik af rigspolitichefen i minksagen

Thorkild Fogde har ”selvstændigt” overtrådt pligten til at overholde både gældende ret, undersøgelses- og tilsynspligten, sandhedspligten og advarselspligten

minkgaard-high-res

Det kan godt være, at rigspolitichef Thorkild Fogde pludselig blev frikendt i minksagen, hvorefter han fik lov til at vende tilbage på job efter sin hjemsendelse.

Men kritikken fortsætter. Og den er hårdere end hidtil omtalt.

Det afslører Berlingske, der fortæller om en fortrolig beretning, der blev udarbejdet op til det tjenstlige forhør af Thorkild Fogde. Beretningen indeholder således yderligere kritik end hidtil kendt af rigspolitichefens ageren i de novemberdage i 2020, hvor den ulovlige beslutning om at aflive samtlige mink blev taget – og hvor myndighederne vel at mærke fortsatte med at eksekvere beslutningen, også da man kendte til den manglende lovhjemmel.

Rigspolitichefen har ifølge Berlingske ”selvstændigt” overtrådt pligten til at overholde gældende ret, undersøgelses- og tilsynspligten, sandhedspligten og advarselspligten, fremføres det af Justitsministeriet i beretningen.

Du kan – hvis du abonnerer på mediet – læse mere i Berlingskes artikel HER. AgriWatch beskriver desuden sagen i teksten HER.

Bæredygtigt Landbrug har som bekendt sagsøgt staten i minksagen, og dét opgør er den eneste tilbageværende mulighed for at sætte et retligt punktum i skandalen. Du kan læse om dén sag i pressemeddelelsen herunder.

Bæredygtigt Landbrug sagsøger staten i minksagen

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top