”Det handler om udbud og efterspørgsel”

Det er slagteriernes ansvar, at grisene beholdes i Danmark – påpeger formanden for Danske Svineproducenter

gris-i-halm

Fremtiden for danske slagtegrise er på spil, hvis flere smågrise eksporteres – lød det forleden i en advarsel til branchen fra formandskabet i Danske Svineslagterier. Men nødråbet preller af på formanden for Landsforeningen af Danske Svineproducenter, som blankt afviser, at der hviler et ansvar på den enkelte griseproducents skuldre.

”I min optik hviler det på slagterierne, fordi producenterne ikke kan have et slagteri, der ikke leverer. Man skal være en smule naiv, hvis vi skal snyde os selv for at drive vores forretning. Det handler om udbud og efterspørgsel, og tyskerne og polakkerne er villige til at betale. Hvis vi er så gode til at producere grise i Danmark, så skal vi da ikke forære dem til slagteriet”, siger Jeppe Bloch Nielsen til Landbrugsavisen.

”Smågrisene følger markedet. Det er jo fordelene ved et frit marked, hvor man finder hen, hvor prisen er højest”, lyder det også fra Danske Svineproducenters frontfigur.

Hvis du abonnerer på mediet, kan du læse mere i Landbrugsavisens artikel HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@blb.dk

Scroll to Top