Ekspert: Landbrugets dyr udleder slet ikke CO2

Dyrene kan ikke udlede mere CO2, end de optager, forklarer kvægekspert – med tydelig adresse til debatten om en afgift

køer-i-stald

Landbrugets dyr er isoleret set slet ikke netto-udledere af CO2.

Sådan lyder en – sikkert for mange mennesker opsigtsvækkende – melding fra Gitte Grønbech, som gennem flere år var direktør for kvægsektionen hos Landbrug & Fødevarer. Hun bliver interviewet i den seneste udgave af Landbrugsavisens podcast Topmødet – og forklarer, at dyrene simpelthen ikke kan udlede mere CO2, end de optager.

”Derfor er de ikke netto-udledere, og derfor er hele dette spørgsmål om dyrenes cyklus det, vi kalder køre-rundt-CO2, men det ved folk bare ikke så meget om”, siger Gitte Grønbech.

Du kan høre hele podcasten via linket HER.

Gitte Grønbechs udmelding skal naturligvis ses i relation til den igangværende debat om en mulig klimaafgift på dansk landbrug. Hendes indspark til diskussionen flugter fint med bl.a. landmand – og bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug – Thomas Jensens læserbrev om nogenlunde det samme emne. Han beskriver således de cirkulære processer i landbrugsdriften, både når det gælder husdyr og planteavl:

”Der er således ikke en forøgelse i atmosfæren med den cirkulerende CO2. Den er livgivende – og bør ikke afgiftsbelægges”, skriver Thomas Jensen.

Dét læserbrev kan du læse via linket herunder.

Nej til afgift på liv

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@blb.dk

3 kommentarer til “Ekspert: Landbrugets dyr udleder slet ikke CO2”

 1. Henrik Kofod Fleischer

  Vrøvl, for det foder, der puttes i dyrene har et 4-5 gange så stort co2e aftryk som var det til menneskeføde. Man kan ikke se isoleret på dyrenes cirkulære regnskab.
  Uvederhæftig uvidenskab.

  1. Finn Christensen

   Så må du og resten af befolkningen til at lære at spise planter i stedet for animalske produkter. Når animalske produkter ikke længere kan sælges, så stopper produktionen jo af sig selv. Så det er de forkerte, du skælder ud på.
   Så hvem er det, som er uvederhæftig?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top