Kritik: Det er altså mælk, som Arla skal aftage, behandle og afsætte

Mejerigiganten lever ikke op til egne vedtægters entydige formål, når man nu vil sælge et plantebaseret Lurpak-produkt, lyder det fra mælkeproducenter

køer-i-stald

Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter (LDM) langer hårdt ud efter Arla, efter at virksomheden har lanceret et plantebaseret smør-alternativ under Lurpak-navnet.

For eksempel lyder det, at mælkeproducenternes stolthed smadres, fordi mejerigiganten reelt er ved at gøre Lurpak til et margarinemærke.

”Langt fra alle andelshavere er enige i den slags krejlervirksomhed i deres mejeri. Og når LDM benævner det med så nedladende et ord som krejlervirksomhed, skyldes det, at det er endnu et brud på vedtægternes entydige formål om at aftage, behandle og afsætte andelshavernes mælk. Faktisk er mejeriet nu helt derude, hvor de lige så godt kunne producere leverpostej, det er også smørbart, og der bliver brugt mere mælk i leverpostej end i margarine”, skriver foreningen i sit nyhedsbrev.

Du kan – hvis du abonnerer på mediet – læse mere i Landbrugsavisens dækning HER og HER, ligesom Maskinbladet, AgriWatch og Effektivt Landbrug behandler emnet i artiklerne HER, HER og HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@blb.dk

Scroll to Top