Mette og Barbara kan ånde lettet op – selv om der stadig findes én chance for at genskabe sms’er

Mandag aften konkluderede Forsvarets Efterretningstjeneste, at man ikke kan genskabe de omstridte beskeder relateret til minksagen

mette-1

Det er mere end tvivlsomt, om de kontroversielle sms-beskeder relateret til den ulovlige masseaflivning af mink i Danmark nogensinde bliver fundet og offentliggjort. Selv om der nu stadig eksisterer en – spinkel – chance for at få dem genskabt.

Det må være konklusionen ovenpå et møde mellem forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) og Folketingets partiledere mandag aften. Her meddelte ministeren partilederne, at Forsvarets Efterretningstjeneste ikke er i stand til at genskabe de for længst slettede sms’er.

Liberal Alliances partileder Alex Vanopslagh fortæller:

”Som jeg har forstået det, er den eneste mulighed for at få genskabt de sms’er, hvis Apple vil gøre det, fordi det har været på iMessage (Apples pendant til sms’er, red.). Dér må I jo spørge statsministeren, om hun gerne vil have Apple til at genskabe de beskeder”.

Mette Abildgaard fra Det Konservative Folkeparti er (heller) ikke så overbevist om, at dén mulighed er realistisk:

”Det mest oplagte spor at forfølge er det med Apple. Men jeg har ingen forventninger om, at regeringen kommer til at gøre ret meget på eget initiativ”, siger hun.

Du kan se mere i medieomtalerne om minksagens ”sms-gate” fra Avisen Danmark HER, Danmarks Radio HER, TV2 HER samt i Maskinbladets artikel HER.

Selv hvis alt andet kikser, er der stadig én eneste mulighed tilbage, når det gælder om at sætte et retligt punktum i minkskandalen: Bæredygtigt Landbrugs retssag mod den danske stat. Dét søgsmål kan du læse mere om i pressemeddelelsen herunder.

Bæredygtigt Landbrug sagsøger staten i minksagen

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@blb.dk

Scroll to Top