Minkskandalen: Otte ud af ti embedsmandssager er nu droppet

Yderligere to disciplinære irettesættelser i sagen er trukket tilbage, så der nu blot resterer to advarsler

minkgaard-high-res

Alt efter smag og behag kalder nogen sagen for en skandale, mens andre kalder den en farce.

Fakta er, at der nu blot er to advarsler til embedsmænd tilbage i sagen om de ulovlige minkaflivninger i coronatiden. Det handler om afdelingschefen i det daværende miljø- og fødevareministerium, Tejs Binderup, samt Hanne Larsen, som var veterinærchef i Fødevarestyrelsen.

I den forgangne weekend blev yderligere to advarsler til centrale embedsmænd i sagen således tilbagekaldt. Det gælder advarsler til politiinspektør Uffe Stormly og sektionsleder Birgitte Buch. Disse advarsler var ellers – ligesom de øvrige af slagsen – et resultat af Minkkommissionens beretning.

Du kan læse mere i Landbrugsavisens og Maskinbladets omtaler HER og HER.

Hvis nogen skulle være i tvivl om, hvorvidt minksagen fortsat hører til en af de største skandaler i nyere tid, bør de læse Jyllands-Postens aktuelle artikel HER. Hovedkilden til den historie er professor i forvaltningsret, Frederik Waage.

Som det nok er de fleste bekendt, eksisterer der fortsat én eneste mulighed for et retsligt efterspil i minksagen – som følge af Bæredygtigt Landbrugs stævning mod den danske stat. Dét sagsanlæg kan du læse mere om i pressemeddelelsen herunder.

Bæredygtigt Landbrug sagsøger staten i minksagen

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@blb.dk

Scroll to Top