Presset stiger på Venstre i minksagen

Lokalformænd undsiger nu toppen af det liberale parti – der ifølge dele af kommentatorkorpset i sidste ende kan forlade regeringen som følge af balladen

minkgaard-high-res

Selv om SVM-regeringen sidder på et flertal i folketingssalen og derfor burde kunne sove roligt om natten, vil sagen om de omstridte sms-beskeder relateret til minkskandalen ikke dø. Og det skyldes især, at ét regeringsparti – Venstre – er under et større og større pres.

Eksempelvis beretter TV2, hvordan flere kredsformænd i partiet undrer sig over regeringens tøven med at række ud til techgiganten Apple med henblik på at undersøge muligheden for at genskabe sms’erne. Når du Forsvarets Efterretningstjeneste tilsyneladende ikke er i stand til det. For hvad kan det skade?

“Vel ikke det sværeste i verden?”

”At kontakte Apple er vel ikke det sværeste i verden”, siger Kristian Snerle, kredsformand på Østerbro, da TV 2 taler med ham.

”Man har tidligere sagt, at man vil gøre alt for at få det frem. Man bør forsøge at kontakte Apple”, tilføjer han.

Flere af hans partifæller bakker op:

”Det er jo ærgerligt, at sagen ikke er bedre belyst, end den er. Hvis der er håb, skal man tage fat i Apple”, siger for eksempel Jørgen Eierfeldt fra Fredensborg.

”Naturligvis skal man forsøge – ud fra et retsstatsprincip om, at enhver sten skal vendes. Statsministeren har jo sagt, at der ikke er noget at komme efter, så det burde ikke være noget problem. Så kunne vi få lukket den sag”, siger kredsformand Jan Winther fra Valby.

Opfordring bør komme fra statsministeren

Flere understreger, at opfordringen ikke skal ses som en kritik af forsvarsminister Troels Lund Poulsen. Det bør ikke være hans ansvar at ringe til USA, lyder det.

”Man burde spørge Apple, men den opfordring skal komme fra statsministeren selv”, siger Tue Villebro, kredsformand i Ballerup.

”Det er en sag, der ikke vil dø. Og det er da en sag, der smerter os”, lyder det.

Du kan læse mere i TV2’s hjemmesideartikel HER.

Forlader Venstre regeringen?

I tv-programmet Tirsdagsanalysen åbner politisk kommentator Peter Mogensen ligefrem op for, at sms-balladen kan være det, der i sidste ende får Venstre til at forlade regeringen. Hvilket hans kollega i studiet, Michael Kristiansen, dog ikke helt tror på. Hvis du abonnerer på TV2 Play, kan du se den seneste udsendelse – hvor emnet debatteres – via linket HER.

Også Altingets politiske kommentator Erik Holstein i artiklen HER samt Politikens ditto Elisabet Svane i analysen HER beskriver den aktuelle krise i og pres på Venstre.

Som bekendt eksisterer der én mulighed for et retligt efterspil i minkskandalen, nemlig Bæredygtigt Landbrugs stævning mod den danske stat. Dét søgsmål kan du læse mere om i BL-bestyrelsesmedlem Hans Henrik Pørksens læserbrev herunder.

Retsopgøret om minkskandalen er først lige begyndt

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@blb.dk

1 kommentar til “Presset stiger på Venstre i minksagen”

  1. Kurt Berg Nielsen

    Egentlig mærkeligt hvis vi andre smadrer eller mister vores iphone kan vi genskabe det hele igen på en ny iphone på samme konto men det er åbenbart kun MF der ikke kan genskabes ,sådan en gang øregas

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top