Regeringen: CO2-afgift må samlet set ikke koste landbrugserhvervet én eneste krone

Fødevareminister gentager regeringens politik, der handler om at gavne klimaet, ikke om at tage penge op af landmandens lommer

tina-mark-og-penge

Pengene fra en CO2-afgift på dansk landbrug skal føres tilbage til erhvervet.

Sådan har det længe lydt fra SVM-regeringen, der ifølge eget udsagn vil hjælpe klimaet fremfor at rippe landmændene. Garantien blev gentaget, da fødevareminister Jacob Jensen (V) tirsdag aften mødte landmænd til et arrangement på Fyn. Ifølge Landbrugsavisens referat afviste ministeren på mødet, at det kommer til at ende i bureaukrati og høje administrationsomkostninger, når først pengene skal tilbageføres til landbruget i en eller anden – og ind til nu helt ukendt – form. Jacob Jensen benægtede således, at staten kommer til at tage et slags vekselgebyr.

”Jeg kan kun sige, hvad der står i vores regeringsprogram. Der står, at pengene skal føres tilbage krone til krone”, sagde ministeren.

”Krone for krone, det er krone for krone. Det er ikke krone til 80 øre”, lød det fra Jacob Jensen.

Han gentog ved samme lejlighed, at en kommende CO2-afgift på landbrugets biologiske processer ikke må forringe landbrugets konkurrenceevne eller samlet set koste arbejdspladser, hvilket også står i regeringsgrundlaget.

Hvis du abonnerer på Landbrugsavisen, kan du læse mere i artiklen HER.

Hvad Bæredygtigt Landbrug synes om en CO2-afgift på landbrugets biologiske processer, fremgår ret klart af efterhånden utallige udmeldinger fra foreningen. Du kan bl.a. læse et indspark i debatten fra BL-formand Peter Kiær i linket herunder.

CO2-afgift vil ødelægge min og mange andre landbrugsbedrifter

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@blb.dk

Scroll to Top