Tørken påvirker diskussionen om EU’s naturplan

Både tilhængere og modstandere bruger den aktuelle vejrsituation til at argumentere for deres synspunkter

eu-flag

Der er – som tidligere nævnt på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside – lagt op til en vaskeægte gyser, når Europa-Parlamentet i næste måned skal stemme om den stort anlagte naturgenopretningslov. En plan, der mildest talt ikke vækker begejstring hos kontinentets landmænd.

Ifølge Maskinbladet bliver årets tørke nu også bragt ind i denne politiske diskussion i Bruxelles. Den aktuelle og akutte vejrkrise bliver således brugt af både planens tilhængere og modstandere i debatten om EU’s grønne ambitioner.

Tilhængere af loven ser den som afgørende for klimatilpasning, og de mener, at sådan noget som levende hegn og vådområder er det perfekte værn mod tørke og oversvømmelser. Omvendt fremfører modstanderne, at tidens ekstreme vejrforhold netop presser fødevareproduktionen i en sådan grad, at alle midler bør tages i brug for at optimere foderkapaciteten, herunder høst af braklagte arealer.

Samtidig forlyder det fra EU-toppen, at initiativer kan være på vej for at afhjælpe landmændenes tørkeproblemer, men at intet er besluttet endnu.

Du kan se Maskinbladets artikel om emnet via linket HER.

Der er mere om den europæiske naturgenopretningsplan i teksten herunder.

Gyser i vente ved afstemning om EU’s landbrugsfjendtlige naturplan

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@blb.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top