Mælkeproducenter kritiserer nye regler for indretning af stalde

Hvordan løser man krav til længere båse og bredere baggange, spørger forening, der har loddet stemningen hos medlemmerne

køer-i-stald

Kun en femtedel af de danske mælkeproducenter føler sig klar til at opfylde nye krav om længere båse og bredere baggange i kvægstaldene. Og hvem kan da også lige få en stald til at blive bredere – spørger man nu i Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter.

Foreningens direktør Christen Sievertsen fortæller til landbrugspressen, at man med en spørgeskemaundersøgelse målrettet medlemmerne har forsøgt at finde svar på, om deres stalde lever op til kravene om båselængde og baggangsbredde, og at det kan kun de 20 procent svare ja til.

”Vi har også mulighed for kommentarer i undersøgelsen, og her skriver nogen, at de kan fjerne noget af foderbordet, og flytte fanggitteret/begrænsningen frem, og så lave hængebanefodring. Men for ham, der har en stald med for korte båse, er det alt eller intet. Nogen kan rette det til, men med færre dyr. Men uanset hvad koster det penge, og skal man investere i den størrelsesorden, så vil man ofte gerne have flere dyr til at betale for det”, siger Christen Sievertsen.

Du kan læse mere i Maskinbladets omtale HER samt i Effektivt Landbrugs tekst HER.

Samtidig beretter Landbrugsavisen, at bestanden af kvæg i Danmark er den laveste i mands minde. Dén vinkel kan du blive klogere på i artiklen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@blb.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top