Statsminister ødelægger selv fødevareproduktionen

Mette Frederiksen taler om en truende fødevarekrise som følge af Putins ageren - mens hun har forbudt kornproduktion på danske arealer, påpeger BL-bestyrelsesmedlem

thomas-1

Af Thomas Jensen, bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug, Tarmvej 57, 6880 Tarm

Nu har statsminister Mette Frederiksen i dagevis – uden et eneste kritisk spørgsmål fra journaliststanden – turneret rundt med det synspunkt, at Ruslands nej til at forlænge kornaftalen med Ukraine viser Putins brutalitet. Og at det er ”krig per korn”, der kan få store konsekvenser i form af en fødevarekrise.

Det har hun selvfølgelig helt ret i. Men det er godt nok en melding, der strider imod statsministerens egen politik.

Mens verdens kornlagre er på det laveste niveau i mange år, bliver landbruget herhjemme således stækket af et utal af reguleringstiltag. Ja, statsministerens nu tidligere S-regering har endog forbudt landmænd at producere fødevarer på de fire procents såkaldte brakarealer – som det eneste landbrugsland i hele EU! Der er kommet 87.000 hektar brak til i år, hvor vi ikke længere kan producere i gennemsnit seks tons korn pr. hektar. Forbuddet er vel at mærke vedtaget i en tid, der hærges af både krig og tørke…

Hvor mange sultende mennesker skal mon flygte over Middelhavet mod Europa, inden de danske beslutningstagere indser nødvendigheden af at opretholde en stor landbrugsproduktion i det tidligere så stolte landbrugsland Danmark?

”Børnenes statsminister” burde tænke på mad til verdens børn. Den, der har evnen, har pligten.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i både dagspressen og landbrugspressen. Du kan eksempelvis læse JydskeVestkystens, Vejle Amts Folkeblads, Fredericia Dagblads, Dagbladet Ringkøbing-Skjerns, Folkebladet Lemvigs samt Dagbladet Holstebro-Struers hjemmesideversioner HER, HER, HER, HER, HER og HER samt Effektivt Landbrugs og Maskinbladets onlineudgaver HER og HER).

4 kommentarer til “Statsminister ødelægger selv fødevareproduktionen”

 1. Henrik Kofod Fleischer

  Lover du at sælge swt ekstra korn, du vil lave på brakareler til Afrika? Eller vil du proppe det i endnu flere grise og køer og høns?

  Forventer som altid intet svar på mine pinlige spørgsmål.

  1. Hej Henrik, Der er jo det samme antal dyr og kæledyr, men der bliver bare mindre mad til eksport. Normalt plejer vi at eksportere ca. 2 mio ton i normale år, men det har Mette jo sat en stopper for, når Danmark putter mindre korn i den globale silo som alle bruger af, og dermed stiger prisen til skade for de fattige lande.
   Til Jakob så er 87.000 ha ekstra udtaget jord udover alt det som Naturstyrelsen også køber op for skatteydernes penge, enorme arealer der kunne have været lavet mad på.
   Mvh.
   Thomas

 2. 87.000 hektar brak batter jo ikke rigtigt noget, når der jf. Stiig Markager skal 400.000 til 500.000 ha til for at have en chance for at få genrejst det ødelagte havmiljø.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top