Tørke og krig kan udskyde europæiske brakkrav endnu et år

Den rumænske landbrugsminister har på ministerrådsmøde i Bruxelles italesat de store tab, landmændene har lidt

markfoto-1

Danmark har som bekendt – som det eneste landbrugsland i EU – afvist at udskyde kravene om fire procents brak til næste år. Hvilket medlemslandene ellers fik mulighed for.

Og mens vi herhjemme på bemærkelsesværdig vis går enegang med begrænsning af fødevareproduktionen, ser det nu ud til, at brakkravene på europæisk plan vil blive udskudt endnu et år.

Landbrugsavisen beretter således, hvordan flere lande vil have udskudt brakkravet yderligere, og hvordan den ansvarlige kommissær bestemt ikke er afvisende. Især tørken og krigen i Ukraine bliver brugt som argument for at udskyde kravene et år. Det er Rumænien, der har fremsat forslaget i forbindelse med disse dages ministerrådsmøde i Bruxelles.

”Kommissionen har prøvet at støtte de nødlidende landmænd, men støtten er ikke tilstrækkelig i forhold til de tab, som landbrugerne har lidt”, lyder det fra den rumænske – og socialdemokratiske – landbrugsminister Florin Ionut Barbu.

Hvis du abonnerer på Landbrugsavisen, kan du læse mere i artiklen HER.

Bæredygtigt Landbrug har adskillige gange blandet sig i debatten om brakkravene. Se eksempelvis læserbrevet fra sidste efterår herunder.

Opgaven er jo misforstået

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@blb.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top