CO2-afgiften minder om en molbohistorie

Vi kan som forbrugere ikke hjælpe klimaet ved at købe udenlandsk oksekød, lyder det fra Bæredygtigt Landbrugs faglige konsulent

landskab-hvede-juli-16-1

De danske planer om at pålægge landmændene en CO2-afgift minder ifølge Bæredygtigt Landbrugs faglige konsulent Jens Lund Pedersen mest af alt om molbohistorien, hvor storken skal jages ud af marken i et forsøg på at undgå nedtrampning af korn – hvormed otte mand bærer en hyrde ind på marken…

”Argumentationen om, at en ensidig dansk afgift bringer os tættere på at nå vores officielle klimamål, viser i al sin enkelthed, hvordan vi danskere, som nogle af verdens store klimasyndere, kan leve i sus og dus, hvis vi bare lukker danske produktionsvirksomheder. Vi kan som forbrugere ikke hjælpe på klimaet ved at købe udenlandsk oksekød uden dansk CO2-afgift og dernæst købe en større bil eller flyve til verdens ende for at holde ferie, fordi der er nogle ting, der er blevet relativt billige”, forklarer han i Effektivt Landbrug.

Jens Lund Pedersen kommenterer i artiklen de nye toner fra professor Michael Svarer fra det Svarer-udvalg, der snart kommer med anbefalinger til en CO2-afgift. Herfra lyder det således, at afgiften eventuelt bør ramme ude i butikkerne i stedet for den enkelte landmand.

Hvis du abonnerer på Effektivt Landbrug, kan du læse mere i artiklen HER.

Bæredygtigt Landbrug er særdeles flittig i debatten om den truende CO2-afgift på dansk landbrug. Læs eksempelvis læserbrevet herunder.

Afgift til afvikling?

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@blb.dk

Scroll to Top