Ikke et ord om landbrug

Information bringer i dag (1. august) en længere artikel om fremtidens badevand. Her gøres rede for muligheder og trusler, og hvordan alger og bakterier har gjort vandet sundhedsskadeligt. Ikke et ord om landbruget

badevand

Flere steder i landet har kommuner denne sommer frarådet badning, fordi kvaliteten af badevandet ikke har været god nok. Badeforbuddene skyldes især giftige alger, E-colibakterier og andre bakterier, der overskrider grænserne for, hvornår vandet bliver sundhedsskadeligt for mennesker, hedder det i en artikel i Information.

Tørke i forsommeren og højsommerens store regnskyl ses som mulige forklaringer. De giftige alger trives i varmt og stille vejr som i foråret. Og de seneste ugers store regnskyl sender kloakvand ud til de badende, lyder nogle af forklaringerne. Også fra professor Stiig Markager fra Aarhus Universitet.

I Viborg Kommune er årsagen til badeforbuddet f.eks. forhøjede værdier af spildevandsbakterier – uden man kan finde kilden til denne forurening.

Klimaændringer med flere og kraftige regnskyl, får en del af skylden. Der gøres rede for nogle indsatsområder.

Og så lyder det fra Stiig Markager til Information:

”Samtidig er kommunerne forpligtet til at nedbringe næringsstofferne fosfor og kvælstof, der kommer fra spildevand. Det er blandt andet en del af de nye vandområdeplaner, som Miljøministeriet offentliggjorde i sidste måned.”

Ikke et ord om landbruget.

Hvis du abonnerer på Information, kan du læse mere i artiklen HER.

Scroll to Top