Første erstatningssager til minkavlere er afgjort

Foreløbig har i alt 28 danske avlere fået tilkendt fra tre mio. kr. og opefter ovenpå den ulovlige nedslagtning af erhvervet

minkgaard-high-res

Det har taget sin tid, men nu lysner det øjensynligt: Endelig begynder de nu tidligere danske minkavlere at få tilkendt deres erstatninger – ovenpå den nedslagtning af erhvervet, der i sin tid skete på et ulovligt grundlag.

Dagbladet Ringkøbing-Skjern beretter, hvordan de første 28 erstatningssager nu er blevet afgjort, og at disse avlere har fået tilkendt mellem 3,5 og 24,3 mio. kr. I alt 300 mio. kr. bliver fordelt mellem de 28 tidligere minkavlere, som har drevet forretning spredt ud over det ganske land.

Hvis du abonnerer på Dagbladet Ringkøbing-Skjern, kan du læse mere om sagen i artiklen HER, og ellers beskæftiger Maskinbladet sig også med emnet i teksten HER.

Bæredygtigt Landbrug har som bekendt sagsøgt den danske stat som følge af det manglende lovgrundlag i minksagen, hvilket sker med henvisning til overtrædelse af menneskerettighederne. Dét søgsmål kan du læse mere om i pressemeddelelsen herunder.

Bæredygtigt Landbrug sagsøger staten i minksagen

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@blb.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top