“Grønne” unge mennesker udstiller deres uvidenhed, når de demonstrerer mod landbruget

De unge klager over, at maden er for dyr - men vil nu gøre den endnu dyrere, funderer landmand og BL-æresmedlem Knud Jeppesen

gen-knud

Af Knud Jeppesen, moderne landmand, Jelling

I Information kan man 22. september læse, at nogle ”grønne” unge, ja ligefrem Den Grønne Ungdomsbevægelse med en masse efterskole- og gymnasieelever, står foran Christiansborg og råber: “Hvad skal vi ha’?”, og publikum svarer “Landbrugsafgift!”, hvorefter de råber: “Hvad skal den være?”, og publikum svarer “Høj!”.

Tænk, at l unge mennesker ikke er mere oplyste. ”Landbrugsafgift”, altså en direkte skat på det at drive et landbrug? Lidt til grin, at I ikke ved bedre om os, der producerer de fødevarer, l unge mennesker tillige klager over er for dyre. For så bliver maden da endnu dyrere i butikken, hvis der pålægges en ”høj landbrugsafgift” på landbruget.

Måske l har ment en CO2-afgift? Men det er også svært med det der CO2, som ingen kan se, men l unge har en mening om, at CO2 skal fjernes. Så I vil åbenbart hellere lukke nogle af de danske landbrug, der producerer de mest CO2-neutrale fødevarer i verden, og så bare importere nogle fødevarer fra andre lande uden CO2-afgift, med CO2-belastende transport til følge? Lidt lige som dåseøl uden pant, der hentes i Tyskland til, når l holder fester.

Og så råbes der: ”Det er os, der losser til gyllen” Også lidt til grin, når I ”grønne unge” står det sted i Danmark, hvor der lukkes mest urenset spildevand direkte ud i vandmiljøet. Tænk, at et stort svømmestævne der hedder ”Christiansborg Rundt”, kun kan gennemføres i tørvejr, for hvis det regner, er der så meget afføring i vandet, at det må aflyses på selve dagen. Ved et tidligere stævne var over 700 blevet syge af at svømme i andres afføring rundt om Christiansborg, fordi man ikke aflyste det i regnvejr. Ulækkert! Hvad vil I ”grønne” unge gøre ved det?

Så kære ”grønne” unge mennesker, vi har hårdt brug for jer i vores samfund til at løse en masse opgaver – både velfærdsopgaver og miljø- og klimasikringen af vores fælles fremtid. Og i landbruget har vi rigtig travlt med at bruge vores sparepenge på innovation om fremtidens klimaforbedringer, inden nogle uvidende politikere bestemmer, at det er ”klogere” at bruge pengene på en tåbelig CO2-skat, så vi ikke har råd til udvikling. Forstå det, hvem der kan!

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i dagbladet Information. Skribenten er æresmedlem af Bæredygtigt Landbrug og har givet tilladelse til, at teksten gengives på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top