Sejr for landbruget: EU-Kommissionen foreslår mindst 10 år mere med glyphosat

Aktivstoffet i ukrudtsmidlet Roundup ser ud til at få forlænget sin godkendelse med henvisning til den omfattende undersøgelse denne sommer

eu-flag

Danske – og for den sags skyld europæiske – landmænd ser ud til at kunne ånde lettet op: Glyphosat, der er aktivstoffet i verdens mest effektive og skånsomme ukrudtsmiddel Roundup, lader til at få forlænget sin godkendelse med 10 år, skriver Altinget.

EU-Kommissionen henviser i sit godkendelsesforslag til den omfattende undersøgelse af glyphosat, som det europæiske fødevareagentur EFSA publicerede tilbage i juli. Her lød konklusionen, at man ikke har fundet alvorlige risici for hverken mennesker eller miljø ved at bruge sprøjtemidlet. Samme konklusion nåede man i øvrigt frem til allerede i 2017, da stoffet fik en femårig godkendelse.

”Det kan ikke forventes, at der på kort sigt vil komme nok ny information til at resultere i et andet resultat. Samtidig bemærkes det, at forskningen i glyphosat er intensiveret i de senere år, og der kan opstå ny indsigt i glyphosats egenskaber, der er relevante for beskyttelse af menneskers sundhed og miljø”, lyder det i kommissionens forslag – der nu skal behandles af medlemslandene på et møde fredag den 13. oktober.

Også Landbrugsavisen, Maskinbladet og Effektivt Landbrug beskriver den nyeste udvikling i glyphosat-sagaen.

Bæredygtigt Landbrugs positive holdning til glyphosat fremgår ret klart af diverse facebookopslag, læserbreve og pressemeddelelser, se eksempelvis teksten herunder.

BL: Ingen grund til at mistænkeliggøre glyphosat

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@blb.dk

Scroll to Top