Glyphosat ser ud til at få 10 år mere

Miljøudvalget i Europa-Parlamentet har nedstemt forslag om at forbyde aktivstoffet i Roundup – nu skal selve parlamentet tage stilling

eu-flag

Europa-Parlamentet skal tage den endelige afgørelse – men pilen peger i én bestemt retning, der nok vil glæde de fleste landmænd i Danmark og resten af Europa: Miljøudvalget i det europæiske parlament har således tirsdag nedstemt et forslag om at forbyde glyphosat, der er aktivstoffet i ukrudtsmidlet Roundup.

”Det var ventet, men vigtigt, at forslaget blev afvist. Glyphosat er et af verdens vigtigste plantebeskyttelsesmidler til at sikre en god og sikker fødevareproduktion. Samtidig er det formentlig det allerbedst undersøgte kemikalie. Med hjælp fra 90 eksperter i medlemslandene, 2400 forskningsstudier samt 180.000 siders informationer har EU’s egne miljøinstitutioner klart afvist, at det skulle være til skade for miljø, sundhed eller grundvand”, fortæller den danske Europa-parlamentariker Erik Poulsen (V) til Effektivt Landbrug, Maskinbladet og Landbrugsavisen.

Det er Erik Poulsen, som underrettede landbrugspressen om tirsdagens afstemning i miljøudvalget. Der i øvrigt endte 40 imod og 38 for, mens seks undlod at stemme. Tre venstrefløjsgrupper havde foreslået et forbud mod glyphosat – selv om EU-Kommissionen tværtimod har anbefalet en 10-årig forlængelse af godkendelsen. Nu er den endelige beslutning altså op til parlamentet.

Bæredygtigt Landbrug har en klar holdning til glyphosat og Roundup – der betegnes som verdens mest effektive og skånsomme ukrudtsmiddel. Se eksempelvis pressemeddelelsen herunder.

BL: Ingen grund til at mistænkeliggøre glyphosat

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@blb.dk

Scroll to Top