Kære politikere, kunne I ikke nøjes med at regere til gavn for borgere og erhvervsliv?

Næstformanden for Bæredygtigt Landbrug spørger, hvorfor man altid skal gøre alting anderledes her i Danmark

gen-niels

Af Niels Hauge Mikkelsen, næstformand for Bæredygtigt Landbrug, Granlyvej 39, 5592 Ejby

Hvad sker der dog i vores samfund i disse år?

De elektroniske ejendomsvurderinger er smækfyldt med fejl og udfordrer borgernes grundlæggende rettigheder. Det er et projekt til adskillige milliarder, som ikke ser ud til at blive løst efter snart to årtiers forsøg.

Supersygehusene er kronisk bagefter tidsplanen, fyldt med fejl og overskrider budgetterne med milliarder.

Timemodellen med tog på tværs af landet gik i hårdknude pga. en manglende bro i Vejle. Alligevel bygger man resten af strækningen, selv om der kun er få minutters gevinst.

Skat har brugt to milliarder på advokater for at inddrive tolv milliarder, man selv har udbetalt pga. fejl, til nogle kreative mennesker i udlandet.

Danmark pålægger, som det eneste land, sine landmænd ikke at dyrke 4 % af landbrugsjorden – i en verden, der sulter.

EU har vedtaget en 55 % CO2-reduktionsplan. Danmark topper den op til 70 %, uden at skele til, at man kun måler på produktionsleddet her i landet, og ikke forbruget. Dermed øger man omkostningerne for vores virksomheder – til glæde for produktionen i andre lande – men ikke til fordel for klimaet.

Samtidig pålægges den danske landbrugsproduktion en CO2-afgift, som de eneste i verden. I New Zealand forsøgte man uden held. Man kunne ikke finde en brugbar model. Der talte man om en afgift på 20 kr., mod danske tanker om en afgift på 750 kr. pr. ton CO2.
Her skeler man ikke til den såkaldte lækage af produktion, altså udflytning. Når Danmark eksporterer 70-90 % af sine landbrugsprodukter, så kræver det vel, at kunderne i verden spiser anderledes eller holder helt op med at spise, hvis ikke produktionen blot skal flytte et andet sted hen med ringere vilkår for både miljø og klima. Er det målet?

Hvad er pointen med EU, hvis man alligevel gør alt anderledes i Danmark?

Kære politikere, stop op. Find tilbage til basisopgaven: At regere med enkle og forståelige love til gavn for produktion og liv i Danmark.

Scroll to Top