Midt i iltsvinds- og klimadebat: Tilliden til landmænd er den højeste nogensinde!

De danske landmænd er blandt de bemærkelsesværdige højdespringere i årets analyse af forskellige faggruppers troværdighed

Gård - Jørgen Brønd

Det kan godt være, at landmænd og landbrug står for skud i debatten om bl.a. klima, pesticider og iltsvind. Men fødevareproducenternes troværdighed har absolut ikke lidt noget knæk som følge af diskussionerne. Tværtimod opnår den danske landmand den højeste popularitetsscore nogensinde.

Det fortæller Folketidende, Maskinbladet, Effektivt Landbrug og Landbrugsavisen, der alle henviser til Radius CPH’s årlige analyse af forskellige faggruppers troværdighed. Landmændene er hoppet en enkelt plads op på ranglisten, så de nu indtager 17. pladsen. Hvad scoren angår, er fremgangen så markant, at der ifølge omtalen er tale om en statistisk signifikant tendens.

”Landmændenes højdespring tyder på, at danskerne har lagt mærke til de mange historier om konkret, grøn handling ude på gårdene. Det får landmændene anerkendelse for. Og den har de meget brug for, når politikerne det kommende år skal beslutte, hvordan CO2-afgiften på landbruget konkret skal skrues sammen”, siger Radius-direktør Nicolaj Taudorf Andersen.

Man skal tilsyneladende arbejde i sundhedssektoren for at være endnu mere troværdig end landmændene. Jordemødre, læger, sygeplejersker og fysioterapeuter topper således troværdighedsanalysen, mens – set nedefra – influencere, politikere, bilforhandlere, journalister, ejendomsmæglere, bankrådgivere og minsandten embedsmænd udgør bunden af troværdigheds-hitlisten.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@blb.dk

Scroll to Top