Bæredygtigt Landbrug arrangerer fællesmøde ovenpå shitstorm om iltsvind og klima

Bygholm Landbrugsskole lægger lokaler til, når der bydes på både indlæg og debat på tirsdag den 14. november

debat-bygholm

Dansk landbrug er under voldsom beskydning i medierne, ikke mindst når det gælder iltsvindsproblematikken samt debatten om en kommende CO2-afgift. Nu er tiden kommet til at samle alle i og omkring fødevareerhvervet herhjemme for at give en status på, hvad Bæredygtigt Landbrug og den enkelte landmand har udrettet og stadig arbejder med i kampen for det danske landbrugs fremtid – for at få gejsten og glæden tilbage i erhvervet. Det sker med et fællesmøde på Bygholm Landbrugsskole i Horsens tirsdag den 14. november fra kl. 17 til 21.

”Landmænd landet over er frustrerede og kede af det ovenpå utallige måneders shitstorm uden de nødvendige nuancer og den obligatoriske faglighed. Derfor er det magtpåliggende for os overfor både beslutningstagere og meningsdannere at markere, at nok er nok, og at nu er landmændene herhjemme nødt til at reagere på uretfærdighederne”, fortæller Bæredygtigt Landbrugs formand Peter Kiær.

Klimavision præsenteres på mødet

Foreningens direktør Kim Koch understreger, at det samtidig er vigtigt for Bæredygtigt Landbrug at fortælle medlemmer, andre landmænd plus alle andre interesserede i fødevaresektoren, hvordan virkeligheden forholder sig rent fagligt, og hvordan Bæredygtigt Landbrug rent faktisk arbejder for at påvirke tingene i den rigtige retning, både politisk og fagligt:

”Danske landmænd er internationale frontløbere indenfor den grønne omstilling, og det kommer til at gå endnu hurtigere i de kommende år. Her byder vi også i Bæredygtigt Landbrug ind med værktøjer og virkemidler i klimakampen, og det vil vi gøre de fremmødte klogere på ved mødet i Horsens”, lyder det fra Kim Koch.

Også eksterne oplægsholdere

Forsamlingen på Bygholm Landbrugsskole vil bl.a. få både faglige og juridiske input til diskussionen om iltsvind, klima og efterafgrøder.

Udover Bæredygtigt Landbrugs egne indlægsholdere er der eksterne oplæg fra eksempelvis Vestjyllands Andels direktør Steen Bitsch plus NNF-forbundsformand Ole Wehlast samt mulighed for debat og spørgsmål.

Tilmelding til mødet den 14. november kan ske via Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside www.blb.dk.

(Ovenstående tekst er også sendt ud som pressemeddelelse. Du kan bl.a. se vinklingen fra Effektivt Landbrug. Der er flere oplysninger om det pågældende møde i denne annonce bragt i bl.a. Effektivt Landbrug, Maskinbladet, Landbrugsavisen, Jyllands-Posten og Berlingske, og her er der tilmeldingslink). 

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@blb.dk

4 kommentarer til “Bæredygtigt Landbrug arrangerer fællesmøde ovenpå shitstorm om iltsvind og klima”

  1. Finn Christensen

    Jeg vil anbefale, at I sørger for en god pressedækning, så jeres argumenter kommer ud til en større offentlighed. Det er jo ikke nok, at det kun er landmænd, som læser/hører det. Vi ved det jo nok.
    Har I eventuelt tænkt jer at invitere Stiig Markager. Det kunne han måske lære lidt af, og det ville vel også sætte lidt fut i debatterne.

    1. Er det ikke Stiig Markager formanden kaldte “komiske Ali” i en radioudsendelse om iltsvind? Hvor plat kan man opføre sig? Stiig Markager har, som sandt er, beskrevet at i Danmarks forvaltning af miljøet er det forureneren, der skal betale og det danske havmiljø er primært ødelagt af landbruget og politisk vedtagne landbrugspakker.

      1. Det er ellers en meget passende beskrivelse af professoren. Han udtaler sig konsekvent om noget han ikke er professor inden for. Og lader hver gang som om han ved alt om emnet. “Men kejseren har ikke noget tøj på” sagde drengen i eventyret. Det her er blot ikke et eventyr, og slet ikke for dem det går ud over. Vi fejler stort, så længe vi ikke beregner hvad diverse forslag koster, og så længe vi lader oceaner af renset og u-renset spildevand flyde ud i vores vandmiljø. Sjovt nok har vi ikke travlt med at høre om det. Se nærmere på “rent hav”.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top